dimecres, 15 de maig del 2019

L'EDICIÓ MÉS POLÈMICA D'EUROVISIÓ


  Des que es va començar a celebrar l'any 1956, el Concurs d'Eurovisió ha estat i és una cita musical de cada primavera que ens dóna l'oportunitat de veure què es fa a diversos paisos euroipeus.

  Organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió (UER) i la televisió amfitriona que, l levat de poques excepcions, no és altra que la guanyadora de l'edició anterior, el certàmen ha anat canviant amb els anys.

  I, si bé en un un principi només hi participaven paisos de l'Europa Occidental, a més d'Israel, pais que no és europeu, però que està afiliat a la UER, actualment rtambé hi participen paisos de l'Europa de l'Est i, fins i tort, dels antípodes; com és el cas d'Austràlia. També s'ha pogut sentir cantar i parlar en català, amb ocasió d'algunes esporàdiques participacions d'Andorra, malgrat que el petit principat pirinenc mai ha passat de les semifinals, que es celebren des que hi participen molts més paisos i, òbviament, se'n han de triar les millors cançons.

  El fet que l'any passat, en que el concurs es celebrava a Lisboa, va ser guanyat per Netta, representant d'Israel, amb la cançó; "Toy" va convertir l'edició d'enguany, del dissabte, 18 de Maig a Israel, en polèmica des del minut zero.

  Primer van ser acusacions en el sentit que "Toy", tot un manifest anti-assetjament, era un plagi d'una altra cançó. I, després, amb amenaces de boicot si el certàmen es celebrava a Jerusalem, i no a Tel-Aviv, com finalment s'ha decidit celebrar-lo.

  I parlant de boicots, sembla que s'ha fet molt viral una web que, amb la pretenció de contrarrestar el boicot al certàmen, tot el que fa quan cliquem sobre alguna de les seves seccions és mostrar-nos alguns aspectes positius delpetit pais de l'Orient Pròxim.

  La pàgina en qüestió es diu; "boikoteurovision.net". I, quan s'hi connecta, s'accedeix a les sigles; "BDS", que són les inicials de; "Bonic", "Divers" i "Sensacional".

  Hem navegat per aquesta web que no és altra cosa que un compendi d'imatges de diferents documentals sobre elpais de l'Orient Pròxim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada