dimarts, 23 d’octubre del 2018

UN MUSEU A SUBHASTA?

L'any 2012 neixia, amb tots els honors que es mereixia, el Museu del Rock. S'ubicava al llavors recent construït i inaugurat; "Centre Comercial Les Arenes", un centre comercial guanyat per la ciutat de Barcelona a una ex-plaça de braus.

  En ell, i durant un breu temps, doncs sembla ser que va fer fallida, es podien veure diversos objectes, relacionats amb aquest estil musical; com ara guitarres, partitures autògrafes, vestits que van portar diferents protagonistes del gènere i molts discos d'or, plata i platí. Tot forma part de la col·lecció  que, durant molts anys, va anar recollint el ja desaparegut periodista musical; Jordi Tardà.

  Quan el Museu del Rock va tancar portes les peces van desaparèixer i, durant aquests darrers sis anys, ningú sd'ha recordat ja de la gairebé efímera existència d'un Museu que, de bén segur hauria fet, de seguir existint com a tal, les delícies dels amants d'aquest gènere musical.

  El passat dimarts, dia 16 d'Octubre ens assabentyavem, mitjançant els informatius de TV3, del fet que tot aquell material que, a més, està declarat Patrimoni Cultural per las Generalitat, sortira a subhasta i estara a un clic de l'abast dels internautes amb la consegüent desaparició del que podria ser un Museu dedicat al ghènere.

  És d'esperar que, qui ho compri, tingui la idea de muntar, un altra cop, el Museu del Rock, tot i que, certament, seria una llàstima que les peces es disperséssin, i un Patrimoni Cultural desaparegués per sempre, com si res hagués passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada