dimarts, 5 de juny del 2018

D'ESTIMAR-LOS A ODIAR-LOS

  Quan els primers objectes de plàstic van arribar a les nosttres mans, hom pensava que allò era una forma d'ajudar-nos a alleujar el pes, relegant, sobre tot en recipients, altres materials a l'oblit.

  En tots asquests anys ha anat proliferanbt la producció de plàstics, sobre tot, bosses d'aquest material que, a dia d'avui sembla que algunes cadenes de supermercats ja estàn començant, no només a cobrar-les, si no a eliminar-les per complet.

  Ja fa uns quants anys que una cadena de supermercats francesa va començar a vendre unes bosses reciclables que, quan es deterioren molt, es poden retornar. I, a canvi, la botiga en dóna una de nova, completament gratuïta. Això si, sempre cal retornar l'antiga.

  Sembla quer, per l'aby 2020, tots els objectes de plàstic d'un sol ús que avui tenim; com ara plats, coberts i gots de plàstic, així com les canyetes per beure i els bastonets amb cotó a cada punta, que ténen moltíssimes utilitats, desapareixeran d'Europa, degut a una directiva de la UE.

  I és que, dissortadament, el plàstic ja forma una mena d'illa en algun lloc del Pacífic. Una mena de continent que, lluny de ser útil, contamina el mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada