dimarts, 12 de juny del 2018

COGNOMS TOPONÍMICS

  Garcia és un petit municipi de la comarca de la Ribera d'Ebre, situat entre les poblacions de Mora d'Ebre i Ascó. Aquesta població que, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, de 2017, compta amb 631 habitants,  va clebrar fa pocs dies una trobada de persones que ténen, com a primer ò segón cognom, el nom de la vila ebrenca.

  Però el cert és que hi ha mnoltes més persones que ténen com a cognom el nom d'una població. Així, hi havia un pularíssim locutor de ràdio i televisió dels anys 50 i 60 del passat segle XX, que es deia; José-Luis Barcelona. També un cantant que no sé si està encara en actiu, quin nom és; Julio Madrid.

  França va escollir en Eleccions un President quin noim era; François Hoollande. J no exerceix de President. I a Espanya també hi ha d'altres cognoms; com ara ; Carral, un poblet de la província gallega d'A Coruña; Valencia, Calonge, Girona o Córdova, entre d'altres.

  Tot i això també hi ha persones famoss que han adoptat pseudònims; com ara; Carmen Sevilla, que és el pseudònim de la ja retirada cantant i actriu, quin nom autèntic és; María del Carmen GARCÍA Galisteo. ò Rossy de Palma, qui realment es diu; Rosa-Elena GARCÍA Echavez.

  De bén segur que si miréssim els noms i cognoms de l'Institut Nacional d'Estadística, ens trobariem amb persones que ténen com a cognoms els noms de poblacions més insospitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada