dimecres, 4 d’abril del 2018

MOLT SOROLL PER UNA LLETRA

  F uns quants anys, el polifacètic artista; Woody Allen, dirigia i protagonitzava un d'aquelles cintes humorístiques a les que ens tenia acostumats. El seu títol; "Agafa els diners i corre". Es tracta de la història d'un lladre fracassat que, en una ocasió en que intenta robar un banc, l'empresonen, precisament per la seva mala lletra.

  Vivim en un món n el que la telewvisió és molt plural, i són molrts els canals que, mercès a la TDT, emeten els seus programes que podem veure tranquil·lament des de casa.

  Tamn durant els informatius, com durant els magazins, les tewrtúlies i els debats, els diferents canals ens ofereixen els noms de les diferents persones que intervenen en aquests espais, retolats a la part inferior de la pantalla; el "faldón".

  En ocasions he pogut veure autèntiques faltes d'ortografia en aquests rètols. I, no tan sols faltes d'ortografia, si no també el fet que hagin escrit malament el nom d'algun dels tertulians.

  Però el súmmum va ser el dissabtre, 31 de Març pasat, en el decurs del magazin de cap de setmana de Teñecinco, quan van presentar un cantant de nom; Roi, en que la persona encarregada dels grafismes va retolar "Roy", amb "Y" grega,  Elc errt és quela petita errada va causar un gran rebombori a les xarxes socials, doncs en culpaven la presentadora, i no la persona que fa els grafismes.

  Que tots ens podem equivocar és una cosa que salta a la vista, Però també salta a la vista que, per una lletra, no cal fer tan de soroll, ni molt menys, culpar-ne la persona que presenta el programa a la tele.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada