dimecres, 7 de març del 2018

EL PAPER DE LA DONA A LA SOCIETAT

  Avui és dijous, 8 de Març i, com cada any per aquesta data, es celebra el Dia de la Dona, una jornada que enguany segurament vindra marcada pel "Me Too", moviment sorgit als Estats Units arran dels ecscàndols, recentment destapats a Holywood.

    El ert és que,. amb el pas del temps, les dones han anat aconseguint diferents drets que abans eren imnimaginables.

  Així, al Món Ovvidental, ja fa anys que les dones poden votar, conduïr i treballar en diferents llocs, fins i tot, de responsabilitat, tal i com podem veure, per exemple, a Regne Unit i Alemanya, on sengles dones ovupen el càrrec de Primer Ministre o "Cancceller", com s'anomena aquest càrrec a Alemanya.

  Però a més d'aquests dos casos, ja hi ha moltes dones empresàries, agents de Policia; tan Nacional, com Autonòmica o Local. També a la Judicatura, en que podem trobar dones Jutge o Fiscal. Un cas especial és el món de la Medicina, un món que, sortosament, podem comprovar com s'està feminitzant dia rer edia. Tan és així que, en alguns Hospitals, determinades especialitats mèdiques estàn cmpletament feminitzades.

  Però hoi ha encara paisos on, ja sigui per l'existència de tabús o creences pseudorreligioses sense cap mena de fonament, o per que els règims dictatorials que es viuen encara en alguns llocs, així ho determinen, , en que la dona és, dissortadament, menystinguda o considerada inferior, degut al masclisme que impera en aquelles zones on encara queda molt per lluitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada