dimecres, 21 de febrer del 2018

CADA COP, EN MÉS LLOCS

  Sempre s'ha considerat el futbol com un "joc d'homes". El cert és, però, que al nostre Món Occidental ja comença a guanyar pes específic el futbol femení. I, no en va, ja hi ha una Primera Divisió epanyola, formada per equips femenins dels grans clubs. I, fins i tot, sembla que ja hi ha una Champions femenina, igual que ja existeix des de fa temps una de bàsquet.

  I si les dones ja juguen a futbol, cosa lògica, per altra banda. Per què no arbitrar partits de futbol?.

  El cert és que ja n'hi ha algunes. I, dissortadament, no lliures de polèmica, doncs en el decurs d'un encontre, que arbitrava precisament una dona, es van sentir proclames masclistes contra ella que, evidentment, la van obligar a suspendre la congfrontació esportiva fins que l'autor de les proclames va ser fet fora de la graderia del camp.

  Segons sabiem la setmana passada, ja tenim una dona àrbitre de futbol que gaudeix de títol internacional, és a dir, que podra actuar en qualsevol camp de futbol d'Europa per xiular encontres de Champions o de Lliga Europa.

  Aquesta és una altra fita que les dones aconsegueixen per tal d'igualar-se amb els homes en el treball. I una bona ocasió per reconèixer que elles també poden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada