dimecres, 7 de febrer del 2018

COM CONSUMIM MÚSICA

  Des que l'any 1870, un equip, liderat per Thomas Alva Edison, inventés el fonògraf, aquest apareell que servia per enregistrar i reproduïr sons, va anar evolucionant al llarg dels anys.

  Bén entrat el segle XX, aquest sistema de gravacoió i reproducció va anar perfeccionant-se fins arribar, allà per la dècada dels 50 del segle passat, a popularitzar-se els reproductors de discos, molts d'ells, portàtils.

  Amb el temps i l'evolució, es va passar de reproduïr en un sol canal al so estéreo, en dos canals.

  La popularitat dels discos de vinil era ral durant la segona meitat del segle XX, que anar a la botiga de discos a comprar el darrer treball d'un determinat artista es va convertir en tot un ritual, doncs allà estaven reunits els discos més actuals barrejats amb d'altres, no tan actuals.

  L'aparició del Compact Disc va fer que aquell ritual de buscar a les prestatgeries de les botigues de discos, sobrevisqués encara força temps.

  Ja estem en plena Era Digital, i moltes de les clàssiquews botigues de discos han desaparegut sota la gran pressió que, tan els sistemes de compra de música per Internet, com els de reproducció en linia, tan gratuüits, com de pagament, han exercit sobre elles.

  I ´és que actualmewnt, ja no cal disposar a casa d'un gran equip per tal de gaudir de la nostra música preferida. Només fa falta un telèfon mòbil, dels anomenats "smartphones", o intel·ligents, o una tauleta o un ordinador, connectats tots ells a Internet, i uns auriculars  o uns petits altaveus, per escoltar aquell cantant o grup que ens agrada en la intimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada