Fa unes poques setmanes es feia públic un informe de l'OMS, segons el qual la carn vermella i la processada poden ser potencialment cancerígenes.
La forma sn que el mateix es va difondre va encendre totes les alarmes, tan de consumidors, com de productors temerosos, aqusts, darrers, de la baixada de les seves vendes i, en conseqüència,dela caiguda en picat dels preus dels seus productes.
Posteriorment l'OMS suavitzava la notícia tot afirmant que, si bé es pot menjar de tot, cal fer-ho amb molta moderació.
No és aquesta la primera vegada que es crea psicosi, doncs en altres ocasions va ser el peix blau, del que avui se sap que és beneficiós per la salut. Però també es va dilapidar en un temps l'oli d'oliva en benefici d'altres olis, no tan saludables i més fràgils; com els de soja i gira-sol, entre d'altres. O el sucre, en benefici dels anomenats "sucres-alcohol", com ara la sacarina, que va arribar a ser popularíssim en determinats moments.
Vist el panorama, i posats a demonitzar aliments, hauriem de preguntar-nos quines seran les properes demonitzacions alimentàries que es faran virals...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada