dijous, 8 d’octubre del 2015

QUAN ALGUN FAMÓS OPINA

  Durant aquesta època, que podriem anomenar; "entrecomicis", són moltes les veus que es pronuncien, no només sobre les passades Eleccions Autonòmiques de Catalunya, si no també sobre les futures Generals, que seran el 20 de Desembre, segons anunciava el President del Govern espanyol; Mariano Rajoy, en el decurs d'una entrevista.

  Entre les opinions hem pogut escoltar les d'historiadors, politòlegs, sociòlegs, economistes, empresaris i també des de l'Esglesia Catòlica.

  Però què passa quan algun artista, esportista o altra personatge famós opina sobre quelcom que és d'actualitat i toca tanta gent?.

  Fa uns pocs dies un mitjà informatiu digital oferia la possibilitat de veure una entrevista que no sé quin cnal de televisió havia fet a Joan-Manuel Serrat.

  En el decurs de la mateixa el pñeriodista preguntava al Noi del Poble Sec sobre la independència de Caalunya, a lo qual, el cantautor responia que no veia viable tal independència. A més, va admetre que la seva opinió no seria bén vista per tots aquells que sí que la volen.

  Retrocedim uns quants anys, concretament, a 1968. El Concurs d'Eurovisió es va celebrar a Londres, per obra i gràcia de les "Puppets on a String" (Marionetes a la corda) que Sandie Shaw, "La Cantant dels Peus Descalços", va defensar magistralment a Viena.

  Aquell any, Serrat va ser l'escollit per representar RTVE, a la capital de Regne Unit, amb el "La, la, la". Però ell va declinar fer-ho si no podia cantar-la en català en lloc d'en castellà. Aquesta opinió va vetar-lo durant molt de temps a Espanya.

  La decissió de demanar cantar aquella cançó en català possiblement no va voler ser interpretada com un senyal de que, a Esànya, no només es parla castellà, si no altres llengües i que, possiblement, es podria fer com a Bèlgica, on cada any es presenta una cançó en una de les dues que hi són cooficials.

  No seria també una cosa enriquidora que, ja que hi ha quatre llengües, cada any s'anés a Eurovisió amb una cançó en cada una de les llengües cooficials del pais?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada