dimarts, 1 de setembre del 2015

ENTRE LA LLIBERTAT I EL LLIBERTINATGE

  La nit de l'1 al 2 de Setembre, tot fent una cerca a Internet, vaig topar-me amb la trista notícia que explicava els motius pels quals un metge resident, un "pasante", cm a Mèxic se'ls anomena, ha estat inhabilitat

  Sembla ser que, després d'haver aprovat l'exàmen del MIR del seu pais, aquest recent llicenciat en Medicina va ser destinat a l'Ambulatori de Cerritos, un petit poblet de emuntanya, per que fés part de la seva residència.

  El cert és que el protagonista de tan trista història no va tenir altre acudit que començar a criticar i burlar-se, mitjançant la xarxa social; "Twuitter", dels habitants de la població, més concretament dels nens i les dones embarassades.

  L'assumpte, però, ja ha arribat a oïdes de les autoritats sanitàries del pais que, sense que els tremoléssin les mans, han procedit a inhabilitar el resident.
 
  A més, la xarxa social va començar a bvullir amb comentaris dels usuaris que, si bé són molt respectuosos, li diuen clarament a aquest metge que més hauria valgut que hagués deixat la seva plaça a la Universitat per una altra persona amb autèntica vocació. Òbviament, el seu compte a Twitter ja ha estat eliminat de la xarxa.

  En ocasions ha sorgit el debat sobre la llibertat d'expressió a les xarxes socials. Aquesta ha d'existir, sempre i quan no comporti maltrctaments, insults o menysteniments per altres persones o col·lectius.

  El cas és que notícies com aquesta són molt tristes i ens donen una idea del fet que hi ha qui no sap distingir la linia vermella que hi ha entre el respecte i el menysteniment. Caldrà, en un futur, haver de passar un exàmen per tenir compte a les xarxes socials?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada