dilluns, 6 de juliol del 2015

SEPARATS PER UNA FINA LINIA

  A primcipis de Juliol ens arribava la notícia de que la UEFA sancionava el Barça per la exhibició d'estelades, pancartes i crits d'indpendència a la Final de la Champions, que el club culé va disputar a la capital alemanya, i que el va enfrontar a la Juventyus de Torí.

  Segons ha transcendit, la sanció podria consistir en el tancamernt de part delñ Camp Nou en alguns partits de la propera edició de la Champios en la que els blau-granes, en qualitat de campions de la Lliga 2014-2015, participaran de nou.

  El binomi esport-política és, en certa manera, quelcopm constant en aquest món tan donat a una excessiva magnificació de les coses. Tan és així que no cal que s'exhibeixin estelades, pancartes o crits d'independència ni que es xiuli l'himne espanyol, cosa que no tan sopls ha passat a les Finals de la Copa del Rei, si no en encontres ibnternacionals de "La Roja" disputats fora del territori espanyol.

  Si de politització del futbol hem de parlar, què hi pinta el nom de Qatar, pais àrab on no es respectern els Drets Humans, a les samarretes del Barça?. O, anant més lluny, la majoria dels grans equiops de peu-pilota estàn configurats a cop de talonari, amb jugadors que, ni de bon tros, deuen sentir els colors que defensen. Però si els astronòmics sous que cobren.

  Arribats a aquest punt, no se saop si val la pena considerar català el Barça (Més que un club), gaidebé una màquina de fitxar jugadors estrangers, igual que altres clubs grans. I, si això no és polititzar el futbol, que vingui algu de la UEFA i ens ho expliqui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada