dijous, 30 de juliol del 2015

BAIXADES DE CAVALL

  El dimecres, 29 de Juliol passat, el Jaen, equip que milita a l Segona Divisió B de la Lliga espanyola de Futbol, presentava un nou fitxatge.

  Procedent de la veina Portugal, on també jugava en un equip de Seggona Divisió, Nuno Silva-així es diu l'esportista-va presentar-se a la roda de premsa amb una samarreta que no era, precisament, la de l'equip on ara jugara, si no que en duia una amb la foto-en rigorós blanc i negre-de l'ex-dictador; Franco.

  Sembla que, en determinades ocaisons, arriben al nostre pais persones que desconeixen per complet la Història, tal i com reconeixia el mateix jugador qui, evidentment, va duisculpar-se per la patinada que havia comès, tot argumentant, precisamewnt, el desconeixement de la Història recent d'Espanya i el fet que la imatge d'aquell personatge podia ferir la sensibilitat d'alguns.

  No és aquesta l única "baixada de cavall" que es fa, referrent a Espanya, doncs ja fa uns quants anys, a Austràlia, i amb motiu de la victòria espanyola a la Copa Davis de tennis, qui havia de posar-o interpretar en directe, no ho recordo bé-l'Himne espanyol, va equivocar-se, segurament amb desconeixement-o no-del fet que allò que va tocar ja no era l'Himne oficial del pais. I és que, en lloc de l'Himne oficial actual, no va tenir altre acudit que posar-o tocar-l'anomenat; "Himne de Riego" (Que era el de la II República), lo qual va causar un petit problema.

  I és que de patinades, en trobem tot sovint, algunes més greus que d'altres, com per exemple la que hi ha a l'aplicatiu d'instal·lació d'un programa informàtic, en el que es consideren les Illes Canàries com un pais independent. Tal aplicatiu està en anglès i sorprèn el fet que es consideri l'arxipèlag com un pais independent.

  Més o menys grosses, les "baixades de cavall", "patinades" o com volguem anomenar-les tmbé tenen el seu punt de gràcia, doncs també contribueixn a alegrar-nos una mica la vida. Això si, sempre que no fereixin susceptibilitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada