dilluns, 20 de juliol del 2015

QUAN ENS CONFONEN

  Internet, la Xarxa, podriem considerar-la d'alguna manera un compendi de tota mena d'informació.

  Allà, i a cop de clic, podem trobar de tot, o quàsi de tot; des de notícies de darrera hora fins a diccionaris, que ens treuen de dubtes sobre què significa tal o qual paraula. O també un traductor universal. I mapes, que ens permeten geolocalitzar i, fins i tot, veure des de la comoditat del nostre seient, gairebé qualsevol indret del Món.

  Però Internet també compta amb mitges veritats...O mentides d'aquelles que qualsevol pot comprovar de primera ma.

  El deiumenge, dia 19 de Juliol, un servei de notícies publicava el que, segons el mateix servei podrein ser els "cinc benerficis" (No provats, lògicament) de fumar.

  Concretament el servei de notícies feia referència al fet que fumar protegeix contra el desgast de les articulacions i, en conseqüència, s'allumnya la possibilitat d'implantar pròtesis. No és cert, doncs a gent que ha fumat molt, també els n'han hagut d'impklantar.

  També feia referència a que el tabac allunya el Pàrkinson. El cert és que hi ha hagut gent molt fumadora que, efectivament, han acabat fent la síndrome de Pàrkinson.

  El tercer dels "beneficis" es referia a que fumar protegeix els que han tingut un problema cardiac. Doncs per alguna raó els cardiòlegs recomanen a qui ha tingut un problema de cor que deixi el tabac, si no vol tornar-hi, lo qual tira per terra el suposat "benefici".

  El quart feia referència a que "treu les ganes de menjar". El que en realitat fa  la més legal de les drogues dures és crear un estat de dependència, estrés i ansietat. Per matar la gana, el més saludable és beure aigua.

  Pel que fa el darrer dels "beneficis", el servei de notícies feia referència a que fumar "potencia" l'acció de determinats medicaments. És mentida, doncs en moltes ocasions, els metges recomanen no fumar als pacients mentre prenguin determinada medicació.

  L'article té moltes similituds amb un consell que, durant els anys 20 del paxssart segle XX, van donar les "majors" del tabac a les dones, en el sentit que fuméssin per no engreixar-se.

  Això converteix l'article en un immens "fake", maquinat per les mateixes "majors" del sector, per tal de combatre, d'alguna manera, totes les accions que es duen a terme per tal d'erradicar l'hàbit tabàquic i, en conseqüència, potenciar una vida més saludable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada