dimecres, 15 d’octubre del 2014

PER UNA POMA...

  Una edició de La Bíblia, dels anys 60 del sdegle passat, incloia diverses làmines, il·lustratives de diversos pasatges del llibre sagrat del Cristianisme. Una d'aquestes il·lustracions dúu com a títol, si la memòria no em falla; "La Temptació d'Eva". A la làmina apareix una escena en la que l'home ofereix a la dona el que semblña ser una poma.

  La poma, un fruit gustós que ha inspirat artistes de tota mena i de tots els temps; des de pintors a poetes novel·listes i, fins i tot, músics.

  Des de la dècada dels 80 del segle passat, però, existeix una "poma" molt coneguda. És la de l'emopresa; "Apple", fundada per Steve Wozniak i el dfissortadament desaparegut; Steve Jobs, i amb seu central a la població californiana de Cupertino.

  I és que, des que van posar al mercat els seus oprimers ordinadors; els McIntosh, més coneguts com a "Mac", l'empresa ha esdevingut tot un símbol en el món de la informàtica, arribant a ser, en certa manera, la competència dels llavors anomenats "ordinadors compatibles". Uns i altres, cada bàndol amb el seu sistema operatiu i característiques , tenen els seus adeptes i detractors.

  La "febre" pels productes de la marca de la poma mossegada, però, han anat associats darrerament als telèfons intel·ligents que, amb el nom d'"iPhone", ja arriben a la seva versió 6, per quina adquisició hi ha corredisses i cues arreu del planeta des del passat mes de Stembre, quan es va posar al mercat.

  La febre és tanta que, fins i tot les xarxes socials van carregades de vídeos curiosos, relacionats amb la nova joguina dels de Cupertino; des del noi que, només sortir de la botiga, obre la capsa del dispositiu, i aquest surt volant, fins la notícioa, no sé si certa o no, de que el telèfon en qüestió es doblega, lo qual ha creat una sèrie de produccions gracioses a Intrernet, conegudes com a "memes".

  I és que, volguem-ho o no, una poma, encara que dibuixada i mossegada, té molt poder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada