Se la defineix com la transmissió de senyals mitjançant la modulació, és a dir, modificació, d'ones electromagnètiques de freqüències inferiors a les de la llum visible. És la Ràdio, des de la que es pot donar tota mena d'informació i, en l'actualitat, també entreteniment.
Tot i que la seva invenció ha estat tradicionalment atribuïda a Guglielmo Marconi, el cert és que han estat molts els inventors que, d'alguna manera, van assentar les bases del que avui és aquest mitjà de comunicació. Una sèrie d'estudiosos que, fins i tot, passen pel mateix Edison, qui també va contribuïr una miqueta a fer possible que comparetim la Ràdio.
Però no sempre la ràdio ha estat com la coneixem actualment, doncs en un principi era, senzillament, un mitjà de comunicació "sense fils" des del que no es transmetia la veu si no que era, senzillament, un telègraf inalàmbric.
Les guerres i, sobre tot, la II Guerra Mundial, també van donar un paper a la Ràdio, utilitzada en comunicaciuons miulitars. I, durant la guerra freda, a les Comarques Gironines teniem "l'emissora de Pals", tal i com popularment se la coneixia, tot i que el seu nom real era Radio Liberty, i tranemrtia propaganda pro-occidental cap als paísos de l'Europa de l'Est.
Amb l'arribada de la democràcia van arribar, per una banda,m les ràdios públiques autonòmiques, algunes d'elles només cobreixen una Comunitat, encara que també van sorgir xarxes privades de caire territortial, les lliures, de les que encara en funcionen algunes, i les locals, com aquesta, des de la que cadsa dijous us parlem.
I si us expliquem tot això és per que el dia 13 de Febrer passat es va celebrar el Dia Universal de la Ràdio un mitjà que, malgrat que la TDT i les plataformes televisives de pagament han crescut molt, encara segueix essent un mitjà molt més a l'abast de tothom.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada