dimecres, 21 d’agost del 2013

ELS ATEN UN...HOLOGRAMA!

  Quan van començar a aparèixer les noves tecnologies, hom va veure en elles un recolzament en algúns treballs, fins i tot, en els més feixugs i perillosos,. com per exemple pintar cotxes a pistola, un treball del que, actualment, se n'encarreguen uns braços robotitzats que estàn controlats des de l'exterior per operaris.

  Les noves tecnologies, però, estàn actualment al voltant nostre, i no podem mirar enlloc sense veure caixers automàtics de bancs, pantalles que ens mostren informació i publicitat, b én aviat, "emprovadors virtuals" a les botigues i, fins i tot a casa, disposem ja d'ordinadors de sobretaula o portàtils, mòbils i "tauletes" que ens permeten dur la informació allà on anem.

  Darrerament, però, les noves tecnologies han anat donant salts importants permetent, fins i tot, practicar la que ja s'anomena "cirurgia no-invasiva", una tècnica quirúrgica que es fa per endoscòpia, entre d'altres aplicacions mèdiques.

  Un dels aspectes que podriem considerar curiosos de les noves tecnologies és el que s'anomena holograma, és a dir, una imatge virtual, en 3D, d'un objecte o persona. Aquesta tècnica s'aplica al Museu dels ABBA, a Estocolm, i permet als visitants cantar al costat dels hologrames a tamany natural dels quatre components de la mítica banda sueca, actualment retirats del món de la música.

  Però un Ajuntamernt de Regne Unit ha nat més lluny i, en lloc d'una persona que atengui els visitants, ha "contractat" un d'aquests sistemes virtuals que, dit sigui de passada, es pot preprogramar per respondre sèries de preguntes.

  Ells diuen, segons vàsies agències han publicat, que amb el "recepcionista" virtual s'estalviaran diners (D'entrada els costa 12.000 euros). Tot i així, el manteniment del sistema també els costara una bona quantitat de diners.

  Les noves tecnologies ens han d'ajudar, mai ens han de sustituïr. A les arques municipals del Consistori en üestió, segurament que el sistema els reportara beneficis. Però no així a les arques públiques de Regne Unit, doncs hauran de subvencionar un altre parat, tan real com el Sol que cada dia ens il·lumina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada