dijous, 13 de desembre del 2012

UN NADAL SENSE...RES!

Fa molt poc que ha sortit publicat el darrer llibre de Benet XVI, que tracta sobre la infantesa de Jesús, un llibre que ja ha generat diverses polèmiques al voltant de la festa del Nadal, que celebrem el 25 de Desembre.

  Segons ha transcendit, sembla ser que el llibre desmenteix o desmunta, d'alguna manera, algúns aspectes del Nadal cristià, el de tota la vida. Un dels aspectes és el fet que, segons s'afirma al llibre, no hi havia ni un bou ni una mula, cosa que, tan a la representació del Pessebre que es fa a les llars com al Pessebere Vivent que es representa a diverses poblacions, sempre ho hem vist així. I així ho acceptem.

  Però la darrera i més gracioosa polèmica que ens arribava fa unes setmanes des de Roma és el fet curiós que l'obra situa els Reis Mags com si procedíssin de l'actual Andalusia, una Comunitat que, com tots sabem, llavors no existia, doncs era una de les províncies romanes en que estava estructurada la Península Ibèrica.

  Algú afirmava fa uns dies que, encara que sembli mentida sembla que aquest Pontífex vulgui, d'alguna manera "cancel·lar" el Nadal. O és que, amb obres com aquesta, tindrem aviat un Nadal tan canviat que no s'assemblara en res, ni en les nadales,a l'actual?...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada