dimecres, 16 de maig del 2012

UNA INCONGRUÈNCIA CAPITAL

  La primera setmana de Maig i a través d'agència, doncs cap mitjà de comunicació se'n va fer ressò, que el Partit Antitaurí (PACMA) presentava davant del Defensor del Menor d'Andalusia un escrit de denúncia sobre el fet que, en algunes escoles d'aquella Comunitat, s'està alliçonant els alumnes en el tema de la tauromàquia.

  El text de la denúncia fa clara referència al fet que no és lògic que s'inculqui als menors la idea de que un espectacle tan enormement sanguinari com és el martiri i posterior mort de l'animal sigui un "bé cultural" o una "forma d'art", doncs no és res que tingui cap mena de valor, ni cultural ni artístic.

  Ja fa molts anys, durant l'antic règim, algú va intentar explicar al món el fet que en aquella Comunitat, llavors anomenada "regió", molts joves es llançaven a aquesta macabra feina senzillament per que en ella hi veien una sortida doncs, llevat de l'agricultura i quelcom de turisme, aquella "regió" no tenia gaire res més a oferir-los. Dissortadament, però, la implacable censura del moment i el fet que els toros eren un dels "tòpics de la "Espanya canyí" de l'època, van tapar-li la boca.

  No sé si, tan els qui volen "blindar" tan macabre i penós espectacle. com els qui ho estn inculcant als menors d'Andalusia s'han adonat que estem en el segle XXI, i els valors han canviat molt des d'aquells moments en els que ser "torero" era molt ben vist. Ara, per si no ho sabien, això no és cap mena de valor cultural ni val la pena, com alguns encara fan, elevar aquests maltractadors d'animals a la categoria de "mestres".

  és més "Mestres" de què?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada