dimecres, 19 d’octubre del 2011

LA CIBERGUERRA QUES'ACOSTA.

Ja fa temps que els ciberpirates ens tenen acostumats a diverses formes d'atac als ordinadors, lo qual ha provocat que hagin anat sorgint empreses i laboratoris especialment dedicats a la investigació i producció de programari espdecífic de seguretat, com els antivirus o els tallafocs o "firewalls".

Però ara els toca el torn als mòbils, i un exemple clar l'hem tingut la darrera setmana, quan els usuaris de la popularíssima "BlackBerry" s'han vist sorpresos perun més que sospitós tall del servei que aquestes màquines, connectades en xarxa, ofereixen al s seus propietaris.

Tot i que el servei ja està restablert, i que la companyia fabricant de l'aparell afirmava que estudiara els orígens del tall que ha deixat tot el Món sense els serveis que normalment es presten a través de les BlackBerry, el cert és que la fallada ha perjudicat molta gent; tan particulars com sobre tot empresers que, en el seu treball diari, es valen també d'aquests petits ordinadors multiús que es poden dur a la butzaca.

Però, segons hem pogut saber a través de notes de premsa que han difós diverses agències, també hi ha cibermalícia a través dels mòbils convencionals, i no només a través dels missatges "premium", si no que es pot atacar, especialment als iPhones amb programari maliciós.

No sé si és una guerra pel domini dels mercats, però el cert és que ja tenim armada una mena de ciberguerra que, de moment, ha afectat algúns dispositius mòbils. Però esperem que també es puguin crear defenses contra aquests atacs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada