dimecres, 28 de juliol del 2010

QUAN ES CONFONEN ELS TERMES...

El 28 de Juliol passat, el Parlament de Catalunya donava llum verda a una iniciativa popular encaminada a la prohibició de les curses de braus, un espectacle no-festiu que, a Catalunya, ja només es podia veure a la única plaça de braus que queda a la capital del Principat.

Han estat molts els estires-i-arronses al voltant d'aquest trist espectacle, fins i tot, el mateix dia 28 de Juliol passat, podiem escoltar la representant del PP-sempre el PP- donant la nota discordant, parlant de la "Catalunya real" Quina Catalunya real? o d'enfrontament entre Catalunya i Espanya, com si aquesta prohibició que, valgui dir-ho, ja va decretar l'any 1991 la Comunitat Canària, constituïs una forma d'"independentisme".

Per si la senyora Camatxo no ho sap, un es pot sentir perfectament espanyol, dins de Catalunya, i estar en favor de la prohibició d'aquest espctacle que és de tot menys una festa i, no per això, hem d'enfrontar-nos amb ningú, tal i com, de bén segur, passa a Canàries. Tampoc val la pena demanar al Coingrés i el Senat que, per la por (econòmica, suposo) de més prohibicions, es reguli el macabre espectacle per llei, una petició que no és més que una forma de desbarrar per part d'aquesta senyora que, per si fora poc, confón la voluntat popular i el respecte per els animals amb la política o l'economia i, d'aquesta manera, dona la imatge del "no" a moltes coses que la seva formació ha anat fent, quan no els ha interessat, al llarg de la Història.

És d'esperar que, si hi ha eleccions, els qui surtin respectin la voluntat popular,, i no s'embarquin en aventures retrògrades, com la de regular per llei un tan pobre espectacle que cada cop té, malgrat ens vulguiin fer veure el contrari, menys afluència de públic, al menys, a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada