dilluns, 5 de juliol del 2010

7 DE JULIOL...SANT FERMÍ

7 de Juliol, com cada any, Sant Fermí, patró de la capital navarresa i, dissortadament, una setmana sencera de patiment per uns pobres toros que, tot i ser el "centre" d'aquélla diada, el seu patiment no és, ni de bon tros, cap mena de festa.

Precisament uns dies abans del començament de les diades, el diumenge, dia 4 de Juliol passat, els antitaurins es van manifestar, a la mateixa Pamplona, tot formant la imatge d'un pobre toro ferit, una manifestació que, segurament que a algúns, els ha sonat a "burla", més que a protesta i reivindicació del respecte a la vida dels pobrtes animals.

Ni "festa" ni molt menys "art" poden ser els qualificatius cap a una tremenda brutalitat en vers els pobres toros, una brutalitat que, arreu del territori espanyol, es repeteix any rere any; des de la primavera fins el principi de la tardor, quan les que es poden qualificar d'autèntiques matances després de sotmetre els pobres animals a tortura, acaben. També cal dir que un pot sentir-se ESPANYOL, malgrat ser un convençudíssim detractor d'aquest trist espectacle.

Dissortadament, però, sembla que el martiri i mort d'aquests pobres animals, dona sucosos beneficis, no només als criadors, si no als qui organitzen i tenen concessió de les "places" de toros. En fi, que sembla que martiritzar pobres animals també mou, dissortadament, diners!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada