divendres, 13 de març del 2009

QUIN ART TÉ EL MALTRACTAMENT?

Aquestrs darrers dies he llegit a les agències de notícies el fet que dos maltractadors d'anuimals (LLegeixi's "toreros") van tornar unes medalles que el Govern els havia concedit, ni nmés ni menys que a les Belles Arts. Els canals sensacionalistes de televisió n'han estat parlant llargamwent.

Sembla un fet tret de la Història Antiga, quan l'Impweri Romà governava a casa nostra, i es feien les lluites de gladiadors, en les que qui més mal feia al contrari, s'emportava la medalla o el que fós el premi que donaven.

Vivim en un món en el que cada cop hi ha més gent concienciada sobre el respecte a la vida dels animals. Fins i tot ja hi ha poblacions que, com la veina ciutat de Girona, que tenien plaça de braus, sortosament ja no la tenen, i els terrenys s'han destinat a d'altres usos més productius per a la societat.

Realment no sé què pensaven els qui van decidir atorgar les medalles a aquests maltractadors d'animals,. Podien haver-les guardat per altres persones; un arquitecte, un escultor, un pintor, un escriptor, un músic o, per què no, un metge i, fins i tot, un escombriaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada