dimecres, 17 d’abril del 2024

POSANT LÍMITS A TOT...

 Una coneguda dita popular, assegura que "no podem posar portes al camp". Però el cert és que hi ha qui, d'alguna manera, ho intenta. I ho fa posant límits a tot quan esrtigui al seu abast.

El 3CAT es feia ressò fa pocs dies que, a Txetxènia, la música no podrà ser més lenta de 80 pulsacions per minut, ni més ràpida de 116 ppm un fet que, en teoria, exclou la majoria de cançons i peces musicals, incloent-hi la música clàssica, molta de la qual està moltíssim per sota de les 80 ppm, que ée wl límit bais, ni tampoc altres gèneres que sobrepassen en escreix les 116 ppm, establerts com a màxim en aquesta estreta banda imposada.

En la pràctica, això deixa fora d'aquell pais moltíssima músics. I, segons reflecteixs el 3CAT, així ells consideren "inacceptable" que bona part de la música, un bé cultural internacional, segueixi arribant a aquell pa´s.

La música és de tots, encara que cada país tingui el seu folklore i les sevesw cançons tradicionals que, en un principi, haurien de ser compartides per tothom, sense restriccions de cap mena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada