dimecres, 17 de gener del 2024

BENVINGUT, 2024!

 Encetem un nou any, 2024. Com sempre, o com quasi sempre, uns preus pugen mentre q ue d'altres, baixen. Alguns es queden "congelats". També l'any que comencem ens porta una sèrie de novetats fiscals; com el fet que els becaris hauran de cotitzar. Per contra, els qui es comprin un cotxe elèctric veuran bonificacions fiscals.

Aquest any es celebra l'Any Chillida, en que es celebra el centenari del naixement del genial escultor basc; Eduardo Chillida, quines obres, moltes d'elles de gran format, es troben al Chillida Leku, un Museu a l'aire lliure que acollirà alghuns dels actes pdincipals de la celebració.

També aquest any, la Ràdio compleix 100 anys a Espanya. I el cert és que està més viva que mai, malgrat que a finals dels anys 70 del passat segle XX, una cançó pronostiqués el contrari.

I la TDFT "puja de nivell", doncs deixa les emissions en definició estàndard (SD), per passar tots els canals a alta definició. Els qui emeten en els dos sistemes fondran a negre el sistema estandard i només emetran en HD. I alguns que emeten en sistema estàndard, passaran automàticament a HD.

També, i segons es feia públoic a finals de l'any passat, aquest any que comencem serà, per la meitat de la Humanitat, any d'Eleccions, tot i que algunes seran gairebé de mentida. I el Banc Europeu d'Inversions estrena nova directora, en aquest cas, la ex-Ministra espanyola; Nadia Calviño.

I, en el camp de la llengua, encetem l'any amb una nova paraula; "Metacíclica", un terme ideat per defugfir l'estigmatització de la menopausa. Encara no figura a cap Dicciponari. Però el més segur ñes que, tart o d'hora, la veurem reflectida, com altres neologismes.

Però el més important és que, si més no, aquest any sigui millor que l'anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada