dimecres, 24 de gener del 2024

UNA PLATAFORMA QUE NEIX COIXA

 Des de ja fa un temps, els principals canals de televisió disposen de plataformes que, d'alguna manera, serveixen d'extensió a la programació que els mateixos emeten en forma de continuïtat.

Aquestes plataformes són, d'alguna manera, una forma fàcil i còmoda de "recuperar" algun programa o pel·lícula que ens haguem perdut del canal a que corresponguin. Les que pertanyen a televisions públiques són totalment lliures i gratuïtes, mentre que les pertanents a canals privats disposne, generalment, de dues versions; la lliure, en que cal "suportar" quelcom de publicitat, i la que, en alguns canals rep el qualificatiu de; "plus", i en altres el de; "premium". Per accedir a elles cal abonar una quota mensual que, això si, ens allibera de tota ùblicitat.

A finals de l'any passat, TV3 engegava el "3CAT". De la plataforma s'ha fet, i se'n fa encara, una extensíssima campanya promocional. Però el més significatiu de la plataforma és que, tot i que en teoria promet molt, en la pràctica ès incompàtible amb determinats dispositius, per molt recents que aquests siguin, tal i com hem pogut comprovar.

Hauria de ser norma genera que, si es crea una plataforma digital, es procuri que aquesta sigui compatible amb tots els dispositius. I que, quan ens hi connectem, no se'ns mostri un vídeo en el que pràcticament, ens obliguen a fer un; "compra-llença-compra" amb dispositius que, com el cas de la prova que hem fet, només fa tres anys que van ser adquirits i posats en marxa.

La plataforma, "acaba de sortir del forn", com molt bé deia un dels spots publicitaris de la mateixa. Però, dissortadament, li falta un bull.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada