dimecres, 27 de desembre del 2023

"SUPERLLIGA", la polèmica està servida.

 

Des que va ser inventat, el futbol és un esport que ha anat popularitzant-se amb els anys. Així, no és estrany que l'esport-rei estigui present als cinc continents. I, a qualsevol racó, per perdut que sigui, desperti les passions de petits i grans.

La professionalització dels futbolistes va suposar., d'alguna manera, una "pujada de nivell" doncs, com deia la veu en off d'una pel·lícula espanyola dels anys 50 del passar segle XX, "A més de cobrar als tormells, ara els futbolistes cobren als mostradors dels bancs". I, en definitiva, és així, doncs el "peu-pilota" mou milions d'euros al cap de l'any.

Actualment cada pais té una o vàries competicions nacionals; com la Lliga, la Copa del país o la ASupercopa, també del país,  a més de la Champions, que és una competició europea de clubs quie té les seves homònimes continentals a Àsia, Amèrica i Àfrica, essent els campionats del Món, que es celebren cada quatre anys, la màxima expressió d'aquest esport tan globalitzat.

L'any 2021, es va proposar fer una "Superlliga" europea, qioins impulsors van ser, entre d'altres, el Barça i el Reial Madrid. Tot i això, els ens reguladors del futboo; tan europeu, com internacional, no van veure-ho amb gaire bons ulls. I, el tema, va quedar, per dir-ho d'alguna manera, en suspens.

Aquesta setmana passada, el TJUE ha donat la raó als clubs que volien emprendre la nova aventura, deixant en evidència els ens que sempre han regulat l'esport-tei.

S'ha fet púbñic que, en cas que s'emprengui la "superlliga", els partits seran transmesos per televisió "en obert".

Però qui competirà a les Lligues i competicions nacionals de cada país si els equips "grans"! estàn embarcat en la Superlliga?.
FOTO: Senzillament, futbol, encara que ara n'hi hagi de femení. Font: CCMA-3CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada