dimecres, 4 d’octubre del 2023

MODES QUE VENEN I VAN

 

El món de la moda és un continu anar i venir de tendències que, si bé en un moment donat triomfen, en altres moments resulten, per dir-ho d'alguna manera; obsoletes, passades de moda

I, si ens fixem en el món de l'alimentació, sembla ser que aquest no s'allibera del fenòmen de la moda. I això és així per diferents raons.

Durant el segle XX i, més concretament, durant els anys 60, hom va fer córrer que el peix blau era dolent una idea del tot falsa, doncs s'na comprovat que, precisament, el peix blau és molt saludable. I, si bé en aquell moment es defenestrava el peix blau, les patates eren elevades a la categoria de superaliments.

En aquest sentit, una mena de campanya institucional, emesa des de la llavors única, i encara en escala de grisis; TVE, propagava les "bondats" d'un tubercle del que n'existeixen diverses varietats encara que tptes són, si fa o no fa, el mateix; patates

El dissabte, 22 de Setembre passat, podiem llegir al rotatiu; "El Español", una notícia, segons la qual els metges donen tres raons per que se'n redueixi o elimini el consum.

La primera d'elles és que es tracta d'una hortalissa, que no verdura, rica en hidrats de carboni, mentre que la segona fa refer+encia a que, atès que un dels seus principakls components és el midó, poden provocar gñlucèmia, i la tercera i més sorprenent és que no treuen,en absoluit, la gana

  Possiblement d'aquí a alguns anys algú torni a elevar aquest "tubercle de la discòrdia" a la part alta de la piràmide alimentària. Però, de moment, sembla que hi ha qui en preveu l'obsolecència programada.










FOTO: Una patata, abans adorada, avui defenestrada...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada