dimecres, 21 de desembre del 2022

BON NADAL PER A TOTHOM!

 

  En dos dies arribem a Nadal, una festa que té, en diferents parts del Món, diferents formes i tradicions de celebrar-la. 

  Tot i això, hi ha alguns trets comuns; com l'arbre de Nadal o el Pessebre, que representa, aquest darrer, el naixement de Jesús. 

  A ells se n'hi han afegit uns altres; com ara els bastons de caramel, els mitjons a la xemeneia o les anomenades; "corones d'Advent".

  A més d'aquests costums n'hi ha d'altres; com assistir, la nit de Nadal, a la Missa del Gall i altres celebvracions, també religioses, que converteixen el Nadal, juntament amb la Pasqua, en una de les festivitats més importants del Cristianisme.

  De fet, el Nadal no es commemora el mateix dia en tot el Cristianisme, doncs en la branca ortodoxa, que no segueix el calendari Gregorià, si no el Julià, més antic, el Nadal es celebra 13 dies més tard que a la resta del Cristianisme; el 7 de Gener, el dia després del de Reis, essent el dia anterior dia de celebració  de les Vespres, combinada amb la Divina Litúrgia.

  El Nadal també compta amb personatges; com el Pare Noël, també anomenat; "Santa Klaus", un personatge importat.

  Però també n'hi ha de locals; com el tió, a Catalunya, o l'Olentzero al Pais Basc, el Guirria, a Astúries o O Apalpador, a Galícia, tots ells, anteriors al Pare Noël.

  Hi ha moltes fpormes i tradicions de celebrar el Nadal arreu del Món. I, encara que n'hem citat unes quantes, el cert és que n'hi ha moltes més.

    Bon Nadal per a tothom! 









 FOTO: Arbre de Nadal, instal·lat a la Plaça de Catalunya, de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada