dimecres, 13 d’abril del 2022

LES MASCARETES, A PUNT DE CAURE.

 

  Des que va esclatar la pandèmia de la COVID-19 les mascaretes han estat un element gairebé indispensable de la nostra vida. De moment van ser-ho, tan a forta, com a dintre de locals, autobusos, taxis i, fins i tot, quan havíem d'anar a visitar un familiar o amic, a casa seva.

N'hem vistes de tota mena, amb tots els colors o combinacions de colors hagudes i per haver, així com n'hi ha , fins i tot, logotipades amb diferent simbologia; com poden ser escuts de clubs esportius, banderes de diferents paisos o de diferents col·lectius. O, fins i tot, el logo d'alguna empresa. També han rebut diversos noms, com ara; "tapaboques", "nassobucco" o, senzillament, com algú em deia; "morrió".

  Des de ja fa un temps, podem anar pel carrer sense elles encara que, quan entrem en un local o transport, sí que ens hem de posar la mascareta.

  Però, des del dimarts vinent per els alumnes d'escoles i Instituts, i des del dia següent per a tothom, la mascareta ja no serà obligatòria a dintre de locals, a menys que les empreses que els regenten  segueixin obligant, o recomanant, portar-les, doncs es dóna llibertat a les mateixes per decidir.

  Estem tornant poc a poc a la normalitat que coneixiem abans que la COVID ens afectés. I, com era d'esperar, finalment la mascareta també cau. Això si, per anar al metge, a l'Hospital o a veure una persona gran que estigui ingressada en una residència, així com a l'autobús, tren, metro o avió, encara caldrà portar-la.










FOTO:  Diversos tipus de mascareta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada