dimecres, 6 d’octubre del 2021

TOTS, TOTES..."TOTIS

   Ja fa temps que s'està parlant d'un anomen¡at; "llenguatge inclusiu", una mena de falca que alguns volen incloure a les nostres llengües; tan català, com castellà per que, segons ells, el llenguatge sigui menys "discriminatori".

  El cert és que tots les llengües tenen, d'alguna manera, paraules ja "inclusives" per definició. En català podem utilitzar el "tothom", que és inclusiu de forma natural i no discrimina ningú. 

  En anglès, hom utilitza el "everybody" o també l'"every one", dos termes que, de la mateixa manera, són inclusius naturals. O, n italià; "Tutto il mondo", en portuguès; "Todo o mondo", o en romanès; "Toata lumea".

  De fet, prganismes com la RAE, ja s'han pronunciat en contra de que, en castellà, alguns utilitzin el "todes". O, com feia una diputada que deia; "niños, niñas, niñes".

  De fet, en català, sembla que algú ha volgut inventar-se una cosa molt semblada al que s'ha fet en castellà. I, segpons sembla, alguns ja començan a usar el "totis", com a forma inclusiva, renunciant al tan nostre; "tothhom".

  Si ja, en moltes ocasions, parlant normal no ens entenem.Què passarà en el futur si es comença a manipular el llenguatge=

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada