dimecres, 20 d’octubre del 2021

EL RETORN D'ALLÒ ANTIC

 

Es canta, en una sarsuela molt coneguda, que; "Avui les ciències avancen que és una barbaritat". És veritat.

  I, el cert és que ja estem immersos en plena Era Diguital, i ja tenoim la que s'anomena; "Intel·ligència artificial", entre nosaltres i molt aviat tindrem, segurament, els ordinadors quàntics a la nostra disposició.

  Però el cert és que també hi ha coses que, de ben segur, sembla que no estan disposades a desaparèixer d'una forma definitiva, com semblava en un principi.

  Tal és el cas dels discos de vinil que podem tornar a trobar a les, ja poquíssimes, botigues del sector que encara subsisteixen. I és que algunes Editorials han apostat per reeditar en aquest format els discos dels seus artistes. I, el més probable és que ens tornem a trobar "perles" d'importants figures de la música en el format que, durant més de 50 anys, va dominar el panorama discogràfic.

  A principis d'aquest any, 2021, apareixia la notícia de que una empresa, dedicada al món de l'electrònica de consum, fabricaria i posaria de nou a la venda els, en altres temps popularíssims; ràdio-cassettes uns aparells que, a més de permetre'ns escoltar la ràdio i música gravada en el format de cinta encapsulada, fins i tot ens permeten gravar la nostra veu i programes de ràdio per re-escoltar-los.

  De fet, actualment no es troba el format a disposició. Però, segons informava l'agència EFE, sembla que hi ha qui, de manera artesanal, el fabrica ja  per posar-lo de nou a la venda.

  I és que, encara que estem en plena Era Digital, també podem, encara que sigui a manera de record, donar la benvinguda a formats que hom considerava obsolets i que les noves generacions no coneixen, a no ser que ho hagin vist en pel·lícules o documentals.










FOTO: Un disc de vinil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada