dimecres, 27 d’octubre del 2021

PARCIALITAT VS. IMPARCIALITAT

 

  Existeixen a Internet diverses pàgines informatives. O desinformatives algunes?.

  En elles podem llegir notícies i articles d'opinió (o des-opinió). En alguns d'elles, els lectors poden comentar les notícies, sempre en un to distès, malgrat que sempre hi ha qui, intencionadament o no, deixi anar algun insult.

  Un conegut em comentava, a finals d'Agost passat, el fet que, en una d'aquestes plataformes, apareixia una entrada, segons la qual l'equip que hi escriu, tractava de burlar-se de l'Alcaldessa de la població asturiana de Gijón; Ana González, pel simple fet que la població, per un motiu que ara no ve a compte, es va quedar, en la Festa Major, sense cursa de braus.

  Aquest conegut meu va comentar la notícia i els va assegurar que; "per ser antitaurí, no cal ser, ni feminista, ni ateu, si no que cal no considerar com a "art", ni "cultura", el maltractament animal, encarta que sigui a les curses de braus".

  La platafor,ma, quin lema és; "La vostra opinió ens interessa", sembla que, dissortadament, només els interessa aquella que és favorable a la seva línia editorial, malgrat que contingui una burla, com la que figurava a peu de notícia.

  Però al meu amic li van respondre amb un to gairebé insultant, doncs després de preguntar-li per què enviava comentaris, si no tenien intenció d'inserir-los, van tractar-lo de "gos". 

  És curiós que pàgines d'aquest tipus puguin contenir comentaris on s'insulta a una persona i no pugui contenir-ne on, d'una forma molt "digna", com ells mateixos recomanen, es doni la opinió plana i senzilla.

  O és que, realment,  hem d'opinar tots el mateix que els ui porten la pàgina, que, en molts casos, desinforma més que res?.




FOTO: Protocol "www", que "crida" les pàgines web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada