dimecres, 20 de maig del 2020

MASCARETES...DE DISSENY?

la mascareta és un element que, generalment, s'associa a la tasca intrahospitalària, no només a l'àrea quirúrgica, si no també en altres punts del centre sanitari on és imprescindible dur una protecció per evitar contaminacions innecessàries; com pot ser en unitats d'hospitalització amb pacients que necessiten d'una atenció especial. Però també s'utilitzen a la Farmàcia Hospitalària, quan es preparen fòrmules magistrals.

  De fet, de ciutats molt contaminades; com ara Nova Delhi o Pequin, també ens han arribat imatges de persones que en porten pel carrer.

  L'arribada de la pandèmia de la COVID-19 ha obligat tothom a dur aquesta peça, de la que n'hi ha de diversos tipus; des de les quirúrgiques, que són les més senzilles, fins a mascaretes que van preovistes de filtre.

  Però, com en tots els aspectes de la vida, sembla que hi hagi que utilitzi la seva inventiva per tal de dissenyar-ne de molts més tipus.

  Són de roba, i es fabriquen de manera artesanal en tallesrs que, d'alguna manera, han hagut de reconvertir la seva labor quotidiana en una altra, destinada a protegir-nos a tots. I, com hem pogut comprovar, ja n'hi ha de totes les mides, formes i colors. Fins i tot, n'hi ha de transparents, per que es pugui veure si qui la porta somriu. I, tal i com alguns canals de televisió ensenyaven el dilluns, 18 de Maig, un enginyós creador israelià n'ha dissenyat una que es pot dur posada, fins i tot quan mengem, doncs una pera d'aire obre una part de la mascareta per que es pugui introduir l'aliment a la boca.

  Però aqui no acaba tot, doncs sembla ser que algunes "celebs", que ja han donat nom a col·leccions de roba, calçat o perfums, també volen ara pujar al carro de donar nom a les mascaretes de disseny.

  I és que, en aquesta vida, ja hi ha mascaretes per tots els gustos.


Foto: Diverses mascaretes de disseny o "casolanes"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada