dimarts, 11 de juny del 2019

UN ASSISTENT DE VEU, "NEUTRE"

  Darrerament, tan les operadores de telefonia, com la megafomia de les estacions de tren o dels aeroports, estan servides per veus, generalment femenines.

  La majoria de les operadores de telefonia ofereixdsen també els seus sistemes de conrtestador automàtic "al núvol" amb notificacions i instruccions enregisrtrades per veus femenines, encara que són comptades les que ofereixen també aquestes notificacions mitjançant gravacions de veu masculina.

  Recentment han aparegut uns "assistents de veu", per tenir a casa, els més famosos dels quals són; "Siri", de la nord-americana; Apple, i "Alexa", que és també d'orígen nord-americà. Ambdues usen veu de dona, per tal de comunicar-se amb nosaltres..

  Però com que en tot hi ha ja el gènere; "neutre", acaba d'aparèixer; "Q". Es tracta d'un sistema de veu que, segons els seus impulsors proclamen, ´és de veu "neutra".

  "Neutre", però en escoltar-lo, hom s'adona de que aquesta "neutralitat", no és més que una veu,més aviat semblada a la d'un adolescent que a la de quelcom "neutre" de vereitat.

  Els impulsors l'anomenen; "veu neutra". Pewrò tampoc se sap si algun dia  s'arribara a aconseguir una veu que no s'assembli a cap de les que coneixem actualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada