dimecres, 3 d’agost del 2016

QUIN NOM POSAR?

  Fa uns dies saltava als mitjans la polèmica al voltant d'uns pares que se les veuen complicades al Registre Civil, només pel fet que volen que el seu nadó es digui "Lobo",  un nom que, a més de ser el d'8un animal, era el pseudònim d'un cantant que trionfava allà pels anys 70 del passat segle XX.

  El cert és que, tot i que hi ha llibertat per posar als nadons el nom que volguem, també hi ha unes excepcions que, en menor o major quantitat, existeixen arreu del Món, tot i que en alguns paisos són més aquestes restriccionsn que en altres.

  Si bé és cert que, amb la migració, ja comencem a veure persones que duen noms força inversemblants,  possiblement no tindria cap sentit que, a casa nostra, poséssim, per exemple, "Fanta" , que és un nom de porocedència africana, a una nena (Aquí és una beguda refrescant), o "Yahoo", a un nen (Si bé als Estats Units n'existeix alguns, és el nom d'una empresa).

  I, tornant a la polèmica de "Lobo", llegia el dia 3 d'Agost passat un post a Twitter, escrit per un líder polític, en el que ell trobava "bonic" el nom de Lobo. Cerrtament que aquesta persona no és pas que tingui massa credibilitat, si tenim en compte les seves idees.

  Si bé és cert que hi ha dones que es diuen Paloma, algunes de bén conegudes; com ara Paloma Gómez-Borrero, qui va ser corresponsal de TVE a Roma durant anys. O Paloma San Basilio, una de les millors cantants del final del passat segle XX i primera dècada del present, aquest és un nom perfectament acceptat.

  De fet, la llei assegura que, el que no es pot, és posar noms que puguin ser ofensius, i segurament que el que interpreten els encarregats del Registre Civil és aquesta legislació al peu de la lletra per negar-los la inscripció del nadó comk a "Lobo". I, certament, seria un on embolic que comencéssin a aparèixer "Goku", "Pikatxu" o d'altres noms que, en definitiva, són de la ficció o pseudònims que, en més d'una ocasió, podrien sembrar confusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada