diumenge, 17 d’agost del 2014

CARA I CREU DE LES XARXES SOCIALS

  Des que existeixen les anomenades "xarxes socials", uns sistemes de comunicació i relació entre persones que ha deixat enrere els famosos "xats"de forma gairebé definitiva, encara que algunes n'incorporen, el cert és que, en elles, es pot trobart de tot, ò quasi de tot.

  I és que, des de vídeos, fotos i, fins i tot, música antiga en "streaming", o una d'elles que tracta sobre Eurovisió, ens podem trobar amb xarxes que ens parlen de cuina, com ara Orielo's Kitchen, que va adreçada als intolerants a la lactosa, d'altres on es parla de moda o de viatges. Fins i tot, n'hi ha per trobar parella, que funcionen a manera d'agència matrimonial en linia i, suposem-ho, gratuïta

  Però també n'hi ha de generalistes; com Facebook, possiblement la més famosa, o també Twitter, que és una xarxa de microblocs.

  El 14 d'Agost passat, Periodista Digital ens sorprenia amb una d'aquelles notícies, relacionades amb la part menys bonica de les xarzxes socials. Es ttacta d'aquelles persones que segueixen una "cadena dae desafiaments". Tal cadena consisteix en fer quelcom "fora de sèrie", filmar-ho o fotogrtafiar-ho i, després, "penjar-ho" a Internet, mitjançant una xarxa social.

  En ocasions, però, hi ha "desafiaments" realment macabres, com el que consisteix en beure sense límit, i passar el "testimoni" a través de le sxarxes. O, com recentment llegia a Periodista Digital, el "desafiament de foc", que un jove va fer,  per pujar-lo a Internet.

  No seria millor prohibir aquestes pràctiques, en lloc de, com fara la Premier, esborrar els gols que es pujin a les xarzxesa socials?. Suposo que, com que els "!desafiaments" no són quelcom que doni diners, no es fara res, com sempre.

  Està molt clar que protegit la fam de diners d'algunes grans empreses està per sobree de la protecció de la salut de les persones.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada