dijous, 13 de març del 2014

PREUS EXORBITATS I PARÒDIA DE MONEDA

 Sempre hi ha qui treu partit de la crisi. O, al menys, qui "fa l'agost", com vulgarment es diu, amb motiu de de la celebració d'esdeveniments.

  Andalusia, comunitat on les Processonss de Setmana Santa són molt vistoses i populars, també és una comunitat on els balcons dels carrers per on passen aqustes, es lloguen per grans quantitats de diners. El mateix passa a Pamplona, durant els Sanfermíns, concretament pels carrers o trossos de carrer on passen els anomenats "encierros", consistents en una colla d'agoserats aque corren davant els toros. Aquests sónm dos dels indrets on, per veure un esdeveniment des d'un lloc privilegiat, cal gratar-se la butxaca d'allò més.

  També hi ha qui, per evitar l'IVA culturtal, fan com es va fer a Bescanó; regalar una pastanaga, quin IVA ´rd frl 4 per cent, amb cada entrada d'un espectacle teatral.

  El Brasil, país de grans contrastos, celebrara aquest estiu els Mundials de Futbol. Precisament aquesta és una ocasió per fer l'àgost.

  En aquest sentit, segons ha sigut fet públic, llogar un apartament prop de l'estadi de Maracaná, una de les "catedrals de l'esport-rei" d'aquell país, podria rondar uns 30.000 euros el mes. I, fins i tot a les "favelas", que són barris de barraques dels afores de Río de Janeiro, es cobrara un dineral als tuiristes que s'hi allotjin.

  I si parlem de monedes virtuals, el país carioca ja en té una, promoguda per plataformes contràries al Mundial, una moneda que, contràriament a la divisa ofirial del país, anomenada real, té el curiós nom de surreal. I, com no podia ser d'altra manera, dúu imprès un retrat del més conegut representant del surrealisme; Salvador Dalí.

  I és que a aquest pas, veurem quina altra "contramoneda" s'empesca en el futur algún col·lectiu indignat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada