dijous, 28 de març del 2013

...A PAS DE CRANC

  El dinarts, 26 de Març passat, sabiem la trista notícia de que Maó (Mô per els habitants de la capital menorquina) s'anomenara des d'ara "Maó/Mahón", per obra i gràcia de la formació que, en majoria absoluta, governa l'Ajuntament de la ciutat; el PP.

  Sembla que aquelles declaracions del Ministre de Cultura; José-Ignacio Wert, en el sentit d'"españolizar", han calat finbs el fons, i han sigut, sens dubte, una mena d'"adoctrinament" per els edils de la capital menotquina que, sense que els tremolés el pols, han fet la reculada lingüística.

  I és que a Ses Illes, el català ja no és requisit, si no mèrit per treballar a l'Administració, després que el Parlament Autonòmic aixói ho aprovés.

  Sera d'esperar que aqusta "españolización" no es contagíi a d'altres llocs i, com abans, comencem a llegir "Gerona", possiblement acompanyada de Girona (o no).

  El cert és que, ja sigui en un aspecte o en un altre, des que han assolit elpoder de manera absoluta, la única cosa visible és la seva progressiva marxa enrere, com a mostra de que no saben avançar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada