dimarts, 28 de juny del 2011

HI HA QUI PEL FUTBOL, NI TAN SOLS DORM...

Football, fútbol, fussball, balonpié, peu-pilota, futebol, soccer... Sónb maneres diverses d'anomenar el que es considera "esport-rei" per excel·lència, un esport que, hores d'ara, ja practiquen també les dones com a demostració palpable de que allò que una cançó de principis de la "Nova cançó" deia, de que aquest esport només era per a homes, no té ja cap validesa.

Fins aquí és tot molt bonic, i així hauria de szguir essent, doncs un dels lemes de l'olimpisme, al que el peu-pilota pertany, és, preciasament, l'agermanament de la Humanitat a través de la pràctica de l'espoort.

Però això no és sempre així, i en més d'una ocasió hem sentit allò de que hi ha qui barreja futbol i política. Bé, aquesta frase, dita referint-se al fet que, del Barça, es diu que és "més que un club".

El diumenge, 26 de Juny passat, ens sobtaven les esfereïdores imatges que ens arribaven de l'Argentina, on un equip dels considerats "històrics"; el "River Plate", baixava a la segona categoria d'aquell país, després de més de cent anys a Primera.

I és que allà, com en algúns altres poaísos, és tanta la passió qiue aquest esport desperta que la baixada de categoria d'un equip és suficient com per, no tan sols armar-la al terreny de joc, si no destrossar tot quan els fanàtics es trobaven al seu pas.

El més trist del cas, però, va ser els comentaris que TV3 va poder enregistrar, pronunciats des dels estudis d'una coneguda emissora de ràdio d'aquéll país, uns patètics comentaris, carregats d'insults contra jugadors, tècnics i directius del club, que no van fer més que atiar un foc ja de per sí molt virulent.

Hem vist baixar a la Categoria de Plata espanyola equiips a priori tan forts com l'Espanyol, l'Atlètic de Madrid o el Deportivo. Però si bé hi ha hagut tristir, ni de bon tros hi ha hagut tanta barbàrie com la que veiem el 26 de Juny passat a l'Argentina, ni des de cap mitjà de comunicació sensat es va proferir cap mena d'insult cap a ningú, malgrat que hi havia hagut alcún comentarista esportiu força fluix de llengua com per armar la grossa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada