divendres, 17 d’abril del 2009

UNS HEROIS DE "PACOTILLA"

Fa uns quants dies, fullejant una revista, em vaig trobar amb unes sorprenents declaracions, fetes per un maltractador d'animals (torero), segons les quals aquests sinistres personatges són "els nous herois del Segle XXI"·, declaracions quie semblen tretes d'una d'aquélles novel·les gràfiques d'"Hazañas bélicas", que corrien fa unes quantes dècades, en les que la guerra era el fil conductor de la trama de les històries.

Tals personatgets, els "toreros", eren, normalment, gent que no trobaven altra mena de feina, raó per la qual durant la primera meitat del segle XX, molts joves andalusos es van convertir en això; "toreros" que era, d'alguna manera, la forma més fàcil i còmoda de trobar feina i, segons sembla, d'amassar milions de les llavors vigents pessetes.

Aquesta mena d'espectacles està, actualment, en franc declivi, sortosament, i a Catalunya ja no es donen, doncs la majoria de places de braus ja han estat enderrocades, per tal de construïr-hi altres equipaments més útils, com a Girona, quin solar ocupara la nova Audiència Provincial, o a Sant Feliu de Guíxols, on hi ha l'estació d'autobusos. D'altres, però, han conservat el seu aspecte exterior, tot i que de portes endins seran un centre lúdico-comercial, tal és el cas de "Les Arenes", a Barcelona.

Caldria saber quina heroïcitat troben aquestes persones en infligir dolor, maltracte, tortura, literalment entesa, a un pobre animal indefens, fins a matar-lo. O és que encara es considera "heroi" qui més mal causa?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada