divendres, 24 d’abril del 2009

UN "Q3" QUE SURT CAR ALS TREBALLADORS

La crisi econòmica que està vivint tot el Món afecta gairebé tots els wsectors de la producció. És una situació que, com sempre, o com quàsi sempre, surt molt cara a qui menys culpa en té; els treballadors.

Tal fet hem pogut comprovar-ho aquestes cdarreres setmanes, quan Audi i Volkswagen han pressionat, fins el llímit d'arrivbar a demanar-los l'acceptació de congelació salarial, els treballadors de la factoria que la firma SEAT té a Martoreell, a canvi de produïr un nou model a la fàbrica.

Però és que de la fabricació de cotxes, no només en viu l'empresa que els munta, si no que també una sèrie d'empreses que, per d'alguna manera dir-ho, realitzen tasques "auxiliars", com ara fabricació dels seients, els motors, els quadres de comandament, els fars i altres. Són empreses que, de bén segur que han estat, i estàn encara, amb les orelles com parabòliques, doncs els treballadors que hanb de fabricar el nou model volsdrien que tots els components es fabriquéssin a Catalunya o, com a àxim, a Espanya, i no a l'estranger.

Pel que hem pogut veure, aquest "Q3" els surt molt car alks treballadors de SEAT; congelació salarial per tal de conservar la feina. Però On aniran els diners que l'Executiu concedira a aquestes empresesx per que fabriquin aquest nou cotxe?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada