dilluns, 26 de gener del 2009

DÉU HA DE PROVOCAR CONTROVÈRSIA?

Fa pocs dies, algú em va enviar per correu electrònic un arxiu en PowePoint sobre la família del ja President nord-americà, Barak H. Obama. En ell s'explica, entre altres, el fet que la família del mandatari tenien i, segurament que el President també tindrà a la Casa Blanca, un exemplar de La Biblia, llibre sagrat del Cristianisme, un altre de l'Alcorà, escriptures de l'Isàm, i un tercer del Bhagavad-Gita, que ho és en la religió hindú.

Si l'autor cita aquest fet és també per dir que, si bé els tres llibres prediquen el mateix, aproximadament, ho diuen de manera diferent i, al seu torn,. han estat fetes de cada un d'ells enèssimes còpies en que, de bén segur que els copistes hi han posat de collita pròpia, modificant allò que creien convenient i suprimint allò que no vreien necessari.

Certament que el President Obama és una persona respctuosa amb totes les religions, no tan sols pel fet de tenir els tres llibres sagrats junts a la mateixa lleixa, si no també per que les respecta i reconeix per igual.

Cal recordar, però, que al llarg de la Història la religió també va ser, i és encara, motiu de controvèrsia,. i no cal anar als paísos de l'Orient Mitjà o Pròxim, algúns dels quals, de religió islàmica, voldrien, per exemple, fer desaparèixer Israel del mapa, si no que a la nostra vella Europa també en tenim de controvèrsia, però en aquest cas, molt pacífica. Es tracta dels autobusos "ateus" que ja circulen pels carrers d'algunes ciutats, amb missatges que han estat ja contestats en d'altres vehicles homònims per altres col·lectius, com ara les religions cristianes evangèliques, a Madrid, o E-Cristians, a Barcelona, confrontació que no té cap mena de signer violent, més al contrari, molt pacífica.

La democràcia ha fet molt per permetre que aquestes religions, abans amagades, s'expressin lliurement. Però, el cert és que Déu, Al·là, Jehovà, AmonRa, Zeus, Kirú o com el volguem anomenar, no va fundar per ell mateix cap mena de religió. Podriem dir que, senzaillament espera de nosaltres, practioquem la que practiquem, que ens respectem i punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada