dimecres, 19 de maig del 2021

MÉS MÒBILS QUE PERSONES?

   Quan, durant els anys 80 del passat segle XX, van aparèixer els primers mòbils, aquells aparells d'aspecte molt voluminós, pesants i amb poques prestacions, a més de tenir uns preus exageradament cars, no van ser més que uns aparells a l'abast de privilegiats o, com és el cas de metges que fan guàrdia des de casa seva, una eina de treball més.

  Aquells "totxos", quina bateria durava poc, no tenien més prestacions que la de fer i rebre trucades i molt poc més.

  Amb el temps i, sobre tot, per que els aparells van anar reduint les seves dimensions i augmentant les seves funcionalitats, els seus preus també van baixar de moment, de manera lenta, encara que després ho van fer més ràpid.

  la popularització dels mòbils va venir, d'alguna manera, donada per promocions que els bancs i caixes d'estalvi de l'època feien, oferint terminals als seus clients..

  Però la popularització més gran no va arribar fins que, a més de la companyia que, fins llavors, era monopolística a Espanya, van començar a aparèixer altres operadores que, amb ofertes agressives unes i no tant les altres, van anar estenent la "febre" dels mòbils als quatre punts cardinals.

  El divendres, dia 14 de Maig, es va fer públic que, durant l'any 2020, l'ús dels smartphones havia estat, a Espanya, un 102 per cent superior al d'anys anteriors, possiblement ja que, donat que els mateixos serveixen també per fer videotrucades, durant la pandèmia van ser útils per manrtenir el contacte social amb amics i familiars.

  El mòbil va arribar per quedar-se. I, amb les noves tecnologies de comunicació, recentment estrenades, aquest gadget sense el que alguns ja no poden viure, està cada cop més present a les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada