dimarts, 26 de gener del 2021

ELS PERILLS DELS REPTES VIRALS

   Fa uns anys es parlava d'un repte que circulava per Internet. S'anomenava; "La Balena Blava"

  Dissortadament, el repte que, més aviat, era un repte-trampa, va costar la vida a diverses persones que van voler desafiar-lo.

  Més recentment, ha estat fet públic que la xarxa; "TikTok", ofereix, a més de divertits vídeos musicals que es fan ben aviat virals, diversos d'aquests "reptes-trampa" que, segons publicava el cap de setmana passat un mitjà digital, ja ha costat la vida a algunes persones que han intentat desafiar-los. Concretament es parla, fins i tot, de menors d'edat.

Les xarxes socials són bones doncs, en aquests moments, en que no ens podem desplaçar per veure els familiars que viuen lluny aquestes ens permeten, si més no, que la distància física no sigui obstacle per, encara que sigui a la pantalla de l'ordinador o del mòbil, comunicar-nos amb ells i reduir, ni que sigui virtualment, la distància amb ells. 

  Però aquestes mateixes xarxes haurien de tenir un control  una mica més exhaustiu, no només cap els missatges que inciten a l'odi o a la violència, si no també a aquells qe inciten a desafiar reptes que podrien ser perillosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada