dimarts, 11 de desembre del 2018

EN BÉ DELS ANIMALS

  Tenir una mascota a casa suposa tenir un alt grau de responsabilitat sobre el benestar de la mateixa que va, des de l'alimentació, fins la higiene, passant per treure-la a passejar i tenir cura de dur-la al veterinari per que, entre d'altres coses, la identifiqui, no només amb un xip, si no també amb una mena de "cartilla sanitària", que és un resum de la història veterinària del gos o gat.

  El divendres, dia 7 de Desembre de 2018, es feia pública una normativa que ha estat publicada a La Rioja. La normativa, que un mitjà digital va arribar a qualificar de "dictadura orwelliana", va adreçada als propietaris de mascotes en el sentit que aquests han e complir una sèrie de normes que, per no sortir d'Europa, sembla que ja existeixen en alguns paisos del Nord del continent; com són els paisos escandinaus.

  Aquesta normativa que té el rang de llei preveu, entre d'altres, la obligatorietat d'esterilitzar totes les mascotes.

  La normativa obliga també els propietaris de mascotes a notificar, mitjançant Certificat Veterinari,  la defunció de les mateixes, per saber les circumstàncies del traspàs de l'animal.

  Passejar les mascotes dues vegades al dia, així com que no es quedin soles a casa, són dues més de les obligacions que marca la normativa, que preveu "visites sorpresa" de funcionaris a casa, per tal de comprovar l'estat de les mascotes. I, si hi ha incompliment, multes d'entre 500 i 5000 €.

  Des de sempre, els pastors han utilitzat gossos per tal de controlar els ramats. I ara sembla que aquesta llei vol prohibir-ne la utilització. El que falta per veure és com s'ho faran els pastors per controlar els ramats, si no poden comptar amb la inestimable ajuda que els gossos els proporcionen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada