dimecres, 22 de gener del 2014

JA TENIM "TEA PARTY"

La paraula "Vox", procedent directament del llatí, significas, senzillament, "veu" (Voz, en castellà; Voix, en francès; Voce, en italià i Vois, en portuguès).

  Fa uns anys, amb el començament de l'auge de l'aprenentatge d'idiomes, però també amb motiu d'una de les moltes reformes que l'ensenyament ha sofetrt ebn aquest país, una editorial, especialitzada en diccionaris de tota mena, va treure al mercat una linia, anomenada "VOX" quina campanya publicitària a la televisió estava presidida per la frase: "Necessito un VOX", com fent referència a que els diccionaris d'aquella linia ho tenien tot pel que fa el vocabulari en diferents llengües o, fins i tot, vocabulari tècnic en la nostra.

  Vist el fet que qualsevol pot fundar un partit, apareixia en escena fa unes poques setmanes una nova formació que, per a més senyes, ha adoptat, precisament, el nom llatí; "VOX".

  Aquesta formació, segons inmfotrmacions que han apaaregut ja en algúns mitjans, recull persones d'una molt variada procedència; des d'antics militants del PP fins a un ex-funcionari de presons passant, segurament, per altres persones que, segopns les dades que han començat a fer-se públiques, tenen in mente la desaparició, entre d'alttres, de les actuals Comunitats Autònomes, en el que és una claríssima vocació recentralitzadora que, de ben segur, tornaria a negar, tal i com el franquisme va fer en el seu moment, la pluralitat que les CC. AA. representen.

  Aquesta formació és, d'acord amb la seva ideologia, com una mena de "Tea Party" a l'espanyola que, si sortíossin guanyadors d'unes eleccions, sembla que voldrien, tot i que no ho han dit, fer desaparèixer el que ells anomenen "partitocràcia".

  Un refrany castellà diu: "Díme con quién andas, yu te diré quién eres". A ells, els podriem aplicar: "Dígue'm d'on has begut, i et diré  qui éts"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada