dijous, 12 de desembre del 2013

LLUITA CONTRA L'ALCOHOLISME AL VOLANT

Posar-se al volant de qualsevol vehicle implica un gran de responsabilitat per part de la persona que realitza la tasca de conducció, especialment si el vehicle s'utilitza per transportar viatgers, com els autobusos, trens o taxis. O també materials sensibles, com matèries perilloses.

  Han estat moltes les campanyes que s'han dut a terme per tal de concienciar els conductors sobre els riscos de conduir sota els efectes de determinades substàncies que, com és el cas de l'alcohol o les drogues, limiten en gran manera la capacitat de reacció.

  Ara, però, des del Servei Català de Transit, es llançava una nova iniciativa, com és la retirada temporal del permís de conduir a aquelles persones que siguin addictes a l'alcohol o les drogues,però també a qui, per raons de salut, prengui fàrmacs que puguin interferir en les capacitats de conducció.

  Tot i que la proposta ha estat feta des del Servei Català de Transit, el cert és que aquesta mesura haurà de tenir d'altres actors per fer-se efectiva, quals poden ser els metges que, un cop la mesura s'apliqui, ja sigui a nivell de Catalunya o de tot el territori espanyol, hauran de recomanar, no al Servei Català de Transit, si no a la DGT, que és qui expedeix els permisos de conducció, sobre la condició de cada pacient, de forma confidencial, tal i com ja fan ara a l'hora de comunicar les dades de les revisions mèdiques de renovació del permís.

  Sigui com sigui, tota precaució és encara poca, malgrat que també la població s'ha concienciat del tema i, quan un grup d'amics surt de nit, ja un d'ells no beu per tal de poder conduir sense risc, una pràctica que, a la resta d'Europa, ja es fa i que aquí també ha començat a arrelar entre la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada