dimecres, 22 de febrer del 2012

TOT PER MONOPOLITZAR ELS SEUS PRODUCTES

Antigament hi havia certs serveis i/ò productes que eren monopolis de l'Estat o, en el millor dels casos, d'empreses concessionàries que, només elles i ningú més, podien subministrar-los i oferir-los. Així, el petroli i derivats, el tabac, els serveis postals o el servei de telefonia, que llavors només era telefonia fixa, eren, d'alguna manera, monopolitzats per empreses que els distribuïen de manera exclusiva.

Amb l'entrada d'Espanya a la Unió Europea, aquesta situació es va acabar per complert, doncs ara pot haver-hi diversos proveïdors d'aquells serveis i/ò productes que abans eren de manera gairebé obligatòria monopolis.

Però, segons una nota de premsa que publicava fa poc l'agència iMàtica, sembla ser que el gegant informàtic Microsoft vol tornar a les pràctiques monopolístiques. I vol tornar-hi tot blocant l'entrada d'altres sistemes operatius als nous ordinadors que vagin equipats amb el nou sistema operatiu Windows 8, que ha presentat al World Mobile Congress 2012 de Barcelona.

Sembla que el gegant informàtic ja no recorda la quantiosa multa que fa uns anys li va imposar la Comissió Europea per actituds monopolístiques referents als complements que incorpora el seu sistema operatiu Windows, concretament el navegador, que impedia que els usuaris poguessin triar-ne un altre, o també el reproductor multimèdia.

Es de suposar que la UE haura de refrescar-los la memòria si no volen que els toqui pagar una altra multa, possiblement superior a l'anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada