dijous, 11 de novembre del 2010

SECULARITZACIÓ O LLIBERTAT RELIGIOSA?

El cap de setmana del 6 i 7 de Novembre, el Papa va fer una visita a Espanya, un viatge que el va portar a Santiago de Compostela, on aquest any es celebra l'Any Jubilar, i a Barcelona, on va dedicar, és a dir, oficialitzar per que serveixi per el culte, l'obra mestra de l'arquitecte Antoni Gaudí, un temple al que Benet XVI atorgava el títol de Basílica, la novena ja de Barcelona.

Però en el seu viatge, i davant els periodistes, el Sant Pare va fer declaracions referents al fet que, segons ell opina, "Espanya s'està secularitzant", un fet que, fins i tot, el Pontífex va lamentar i equiparar d'alguna manera a l'anticlericalisme desmesurat que hi havia durant la II República, que va governar a Espanya durant els anys 30 del passat segle XX.

"Anticlericalisme", o llibertat religiosa, que no és el mateix?. De fet, des que Espanya va entrar en democràcia, moltes altres creences religioses que, valgui dir-ho, no es podien manifestar durant el franquisme, han anat "sortint de l'armari", algunes amb una gran celeritat, d'altres, en canvi, més pausadament o, si cal, més cauterlosament.

I és que, si el que volem és convivència interreligiosa, el que cal és que totes elles tinguin, dins de l'Estat espanyol, que és aconfessional, la mateixa igualdat d'oportunitats, cosa que, arran de les seves declaracions, sembla que aquest Pontífex no acaba de reconèixer el fet que, en democràcia, totes les tendències religioses, fins i tot l'ateïsme o l'agnosticisme, tenen cabuda per igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada